Lidar Skanning


Nøyaktige målinger - alltid tilgjengelig!

Lidar skanning og punktskyer

APAXA bruker det siste innen avansert 3D laserskanningsteknologi. Både høyoppløselige HDR-bilder og fargede prikker i XYZ-koordinater tas opp.

Resultatet av 3D-skanning er en såkalt punktsky, som er en samling av millioner av punkter som beskriver overflater i detalj og nøyaktig. I punktskyen kan du ta målinger, orientere deg, planlegge og gjennomføre «digitale inspeksjoner» for prosjektet.

Muligheter og verktøy

Når du bruker en punktsky, har du nøyaktige mål tilgjengelig til enhver tid. Du kan analysere arealer, konstruksjoner og bygninger, planlegge og gjennomføre «digitale befaringer» og mye mer. Punktskyen kan også brukes som base for å produsere 3D-modeller og CAD-data.

En punktsky kan eksporteres i ulike formater og importeres til f.eks. Navisworks, Inventor, AutoCAD, Solidworks, Tekla, ReCap etc. samt i freeware programmer og online viewers. Vi er tilgjengelige for å veilede deg med dine behov og muligheter.

Bygg, større objekter og områder

Bruksområder for data

  • Ingeniørarbeider ved endringer, konsepter og analyser
  • Unngå eller minimere site-besøk
  • Underlag for prosessefektiviseringsdiskusjoner
  • Opplæring og gjøre seg kjent (f.eks i nytt område)
  • Data for søknader og rapporter
  • HMS gjennomgang
  • Forsikringsdokumentasjon

En punktsky kan exporteres i forskjellige formater og importeres til f.eks. Navisworks, Inventor, AutoCAD, Solidworks, Tekla etc. samt i freewareprogram og online viewers.

TruView Digital Reality Viewer

Alle som er en del av prosjektet ditt kan få tilgang til dette viktige, dimensjonalt korrekte, fotorealistiske digitale virkelighetsmiljøet fra hvor som helst, når som helst på hvilken som helst enhet.

Du kan når som helst se virkelighetsmiljøet i din nettleser og gjøre oppmålinger og andre funksjoner.

Leica TruView er bransjeleder for enkel og intuitiv deling av punktskydata, designmodeller, markeringer og mer. Leica TruView-produkter er den smartere måten for alle i prosjektets økosystem å få tilgang til, se, analysere og samarbeide ved hjelp av digitale virkelighetsdata.